Bijna 8 op de 10 jongeren ziet geen toegevoegde waarde in het hebben van een spaarrekening. Dat blijkt uit onderzoek van mobiele broker BUX.

Maar liefst 80% van de jongeren onder de 25 (generatie Z) jaar en 70% van de millennials (1981 tot 1998) denken dat beleggen de nieuwe manier is om een financiële toekomst op te bouwen. Oudere generaties daarentegen zijn minder overtuigd: ruim 37% van de ondervraagde generaties boven de 40 jaar ziet nog wel degelijk het nut van spaargeld wegzetten bij een bank. Vreemd, aangezien daar eigenlijk geen voordelen aan zitten. Sterker nog, de banken willen je spaargeld eigenlijk NIET.

Sinds de recente hype rondom GameStop lijkt het alsof jonge beleggers zo snel mogelijk EN zo hoog mogelijk rendement willen behalen. Het tegendeel is zou ook waar kunnen zijn, als we het onderzoek onder 1.013 Nederlandse beleggers mogen geloven. Meer dan een derde (38 procent) van de jongeren hanteren een beleggingshorizon van 20-30 jaar, terwijl oudere beleggers overwegend kiezen voor een termijn van 0-5 jaar. Dit verschil blijkt ook uit de gekozen beleggingsproducten.

Het spreiden van beleggingen met een focus op de lange termijn blijkt een recente verandering in de beleggingsaanpak van de nieuwe generatie beleggers: 69% van generatie Z en 64% van de millennials geeft aan recentelijk te zijn overgestapt naar een gespreide beleggingsstrategie. De pandemie heeft daar niet voor iedere generatie een rol in gespeeld, zo blijkt uit het onderzoek. Bijna de helft (42%) van generatie Z respondenten is door de pandemie gaan beseffen dat het tijd is om aan een financiële toekomst te bouwen. Voor andere generaties ligt dit veel lager. Slechts 28% van de millennials, 22% van generatie X en 11% van de Babyboomers is van beleggingsstrategie veranderd door de gevolgen van het coronavirus.


Interessant? Deel het met je vrienden!

JP Burry

Volgt nauwlettend de geldmarkt.. Draait graag dubbeltjes om en bankiert bij Mesa Verde. Zijn visie: vergeet The Big Short, we gaan voor The Big Reset.

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *