Het Twittergedrag van Michael Burry, de baas van Scion Asset Management en bekend vanwege de film The Big Short, leidde tot een bezoek van federale toezichthouders.

Burry heeft onder andere getweet over marktbubbels en vaak kritiek geuit op Tesla, Bitcoin, Robinhood en de GameStop hype die dit jaar voorbij kwam. kochten. Deze ‘scherpe’ tweets hebben blijkbaar de interesse gewekt van federale toezichthouders, zo liet de investeerder deze week weten. “Tweeting and getting in the news lately apparently has caused the SEC to pay us a visit,” zei de baas van Scion Asset Management in een inmiddels verwijderde tweet.

“Lovely,” vervolgde hij, terwijl hij de hashtag “#nomoretweets” toevoegde. Hij linkte daarbij ook naar het nummer “Lovely” van Suicidal Tendencies, een hardcore punkband, en veranderde de headerafbeelding op zijn Twitter-profiel in een stapel stenen.

Burry werd beroemd vanwege het hedgefonds Scion Capital, dat hij leidde van 2000 tot 2008, voordat hij het bedrijf sloot om zich te concentreren op zijn eigen persoonlijke investeringen. Hij ging short op de Amerikaanse huizenbubbel, wat de inspiratie was voor het boek en de film “The Big Short”. Burry heeft hierin een prominente rol als één van de weinige beleggers die de zeepbel op de Amerikaanse huizenmarkt in 2008 zag aankomen en daar succesvol op speculeerde. Zijn Scion-fonds bezat eind vorig jaar $225 miljoen aan Amerikaanse aandelen, waaronder ongeveer $30 miljoen aan bullish call-opties op zowel Pfizer als Citigroup.

De investeerder heeft Twitter gebruikt om te waarschuwen voor speculatieve zeepbellen en om een ​​verwoestende crash te voorspellen. Volgens Burry zitten financiële marken in een ‘blow-off’-fase. Dat is het einde van een periode van sterke koersstijgingen, met een extra scherpe beweging omhoog die vaak de voorbode is van een scherpe koersdaling. “Markten hebben op een gevaarlijke manier een zeepbel opgeblazen”, schreef hij in een eerdere tweet.

Hij tweette ook kritiek op Tesla, evenals op Bitcoin, Dogecoin en Robinhood. Aan de andere kant prees hij onlangs Volkswagen en zei dat hij een belang had in de grootste aandeelhouder van de autofabrikant (oftewel Porsche SE). Het is echter onduidelijk welke van Burry’s tweets de aandacht van de regelgevende instanties trokken. De SEC weigerde commentaar te geven.


Interessant? Deel het met je vrienden!

JP Burry

Volgt nauwlettend de geldmarkt.. Draait graag dubbeltjes om en bankiert bij Mesa Verde. Zijn visie: vergeet The Big Short, we gaan voor The Big Reset.

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *