ING heeft op hun site een advies gezet om te sparen bij andere banken, ze schrijven letterlijk dat je op die manier een hogere rente op je spaartegoed krijgt.

Een korte quote van hetgeen we nu op ing.nl kunnen lezen, onder het kopje “Sparen bij andere banken”:

Past beleggen niet bij jou? Heb je (nog) geen andere bestemming voor je spaargeld? Dan kun je overwegen (een deel van) je spaargeld over te boeken naar een andere bank. Die geven soms meer rente dan ING.

Nadat de bank vorige week bekend maakte dat ze een negatieve rente van 0,5 procent gaan berekenen (voor klanten met een saldo van meer dan 100.000 euro), komen ze nu dus met het advies om je spaargeld bij ING weg te halen. Ze tippen zelfs vergelijkingssites zoals Independer, geld.nl of spaarrente.nl, waar je in een overzicht kunt zien wat de mogelijkheden zijn.

Het is een eerlijke en transparante manier van communiceren, maar het blijft toch ook wel apart om je klanten naar potentiële concurrenten te sturen. Tevens geeft het aan dat ING het moeilijk heeft, blijkbaar kunnen ze de lasten die voortkomen uit negatieve rente niet meer dragen.

ING: sparen bij andere banken

ING is de eerste in Nederland, maar in Duitsland speelt dit al langer
De grootste geldschieters van Duitsland, Deutsche Bank AG en Commerzbank AG, vertellen al sinds 2020 aan nieuwe klanten om een ​​jaarlijks tarief van 0,5% te betalen om grote sommen geld te stallen. De banken zeggen dat ze de negatieve rentetarieven die de Europese Centrale Bank hen in rekening brengt, anders niet meer kunnen opvangen.


Interessant? Deel het met je vrienden!

JP Burry

Volgt nauwlettend de geldmarkt.. Draait graag dubbeltjes om en bankiert bij Mesa Verde. Zijn visie: vergeet The Big Short, we gaan voor The Big Reset.

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *