Uit cijfers van Betaalvereniging Nederland blijkt dat we in 2022 zo’n 8 procent meer hebben gepind.

Betalingen aan de winkelkassa, met pinpassen en contant geld hebben in het voorbije jaar een inhaalslag gemaakt ten opzichte van online betalingen. Het transactievolume steeg met ruim 18 procent en op zich is dat logisch, want tijdens ‘Corona’ werd betalen met contant geld ontmoedigd. Nu de coronamaatregelen van de baan zijn, kan weer overal met briefgeld en munten worden afgerekend.

Ook de hoge inflatie kan een rol spelen, zo heb je met contant geld meer inzicht op wat je uitgeeft. Dat bevestigd ook een woordvoerder van Betaalvereniging Nederland, want we namen ruim 26 miljard euro aan contanten op. Dat is een stijging van 13 procent vergeleken met een jaar eerder. Let op, want dit is een hoger percentage dan in de inleiding van dit artikel wordt genoemd (8 procent). Daar gaat het om het pinnen bij geldautomaten, hier gaat het om het totaal bedrag wat is opgenomen (dus ook inclusief bankopnames).

Één op de vijf toonbankbetalingen was vorig jaar contant, dat is vergelijkbaar met 2021. En ja, dat is GOED nieuws, zo vindt blijkbaar ook een groot gedeelte van Nederland. De meest gewaardeerde reactie onder het artikel op nu.nl is namelijk de volgende:

Goede ontwikkeling. Mensen, betaal zoveel mogelijk contant! We moeten niet naar een digitale wereld, waarbij al onze uitgaven gecontroleerd kunnen worden, en we stokongelukkig zijn als de boel wordt gehacked.

Gelukkig wordt er weinig naar banken zoals de Rabobank geluisterd, die afgelopen maanden is begonnen met het sturen van brieven over het beperken van de geldopname.


Interessant? Deel het met je vrienden!

JP Burry

Volgt nauwlettend de geldmarkt.. Draait graag dubbeltjes om en bankiert bij Mesa Verde. Zijn visie: vergeet The Big Short, we gaan voor The Big Reset.

0 Comments

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *