We zetten de meest duurzame banken van Nederland op een rijtje, gebaseerd op de Sustainable Brand Index 2022. Deze index is gebaseerd op Europa’s grootste onafhankelijke publieksonderzoek op het gebied van consumentenmerken en duurzaamheid. Men onderzoekt jaarlijks de duurzaamheid van consumentenmerken op het gebied van milieu en sociale verantwoordelijkheid.

De top 3 van duurzame bedrijven in Nederland bestaat dit jaar uit De Vegetarische Slager (1), Tony’s Chocolonely (2) en Greenchoice (3).

De eerste bank die we tegenkomen is ASN Bank op plek 17. De top 5 van de meest duurzame banken wordt aangevuld door Triodos (27), Rabobank (45), SNS Bank (59) en ING (75). Knab en ABN Amro eindigen nog slechter.

Eigenlijk geen verrassingen hier. We wisten immers al dat (volgens de Eerlijke Bankwijzer) vooral de Volksbank, met dochter ASN, en Triodos, het beste bankbeleid hebben, gericht op duurzaamheid.

Directeur Arie Koornneef van ASN Bank is blij met de erkenning van consumenten: ‘Sinds haar oprichting in 1960 werkt ASN Bank al aan een duurzame en rechtvaardige samenleving. Het is fantastisch om te zien dat onze inspanningen om duurzaamheid voor iedereen bereikbaar te maken, worden beloond. We merken dat ASN Bank steeds vaker als gids wordt gezien en ook deze mooie waardering laat zien dat we daarin succesvol zijn. We zijn dankbaar en trots op de prijs, onze medewerkers én onze klanten.’

In 2022 zijn voor het Nederlandse onderzoek in totaal 11.000 respondenten ondervraagd. Er zijn 202 merken onderzocht, in 20 verschillende sectoren.


Interessant? Deel het met je vrienden!

JP Burry

Volgt nauwlettend de geldmarkt.. Draait graag dubbeltjes om en bankiert bij Mesa Verde. Zijn visie: vergeet The Big Short, we gaan voor The Big Reset.

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *