De bankdochter van verzekeraar Aegon heft in september alle bestaande spaarrekeningen op.

De Aegon bank accepteert sinds augustus 2020 al geen nieuwe spaar- en depositoklanten meer, maar liet toen weten de bestaande rekeningen te handhaven. Dat laatste gaat ook stoppen, vanaf 1 september 2021. De negatieve rente is de belangrijkste oorzaak, maar het speelt ook mee dat Aegon via online dochter Knab actief is met spaarrekeningen. Knab doet dat overigens alleen in combinatie met een (betaalde) betaalrekening.

Op de site van Aegon staat: Per 1 september 2021 stopt Aegon Sparen.

U kunt een spaarrekening openen bij een andere bank. Maar doordat de spaarrentes dalen, loont het ook om naar alternatieven te kijken. Daar helpen wij u natuurlijk graag mee. U vindt alle opties op een rij op onze pagina ‘Alternatieven voor Sparen’.

De bankactiviteiten van Aegon zijn ooit gestart onder de noemer Spaarbeleg, maar in 2019 werden die in Amsterdam al ondergebracht bij Knab. De merknaam werd behouden, maar Aegon Bank telde nog wel 400.000 rekeninghouders. Hoeveel dat er nu zijn, is niet bekend. Knab blijft wel opereren onder de banklicentie van Aegon Bank bij De Nederlandsche Bank, zo schrijft Het Parool.

De beslissing van Aegon is de meest recente in een lange rij met nieuws over banken die NIET meer willen dat we sparen. De grenzen voor negatieve rente worden steeds meer verlaagd en het lijkt wachten totdat iedereen geld moet betalen over zijn of haar tegoeden. Afgelopen donderdag liet demissionair minister Wopke Hoekstra (Financiƫn) echter aan de Tweede Kamer weten dat hij niet akkoord gaat met een negatieve rente onder de ton. De grens van 100.000 euro is wat de minister betreft een ondergrens, mede omdat dit het binnen de EU vastgestelde bedrag is dat de overheid garandeert als een bank failliet gaat, het zogeheten depositogarantiestelsel.


Interessant? Deel het met je vrienden!

JP Burry

Volgt nauwlettend de geldmarkt.. Draait graag dubbeltjes om en bankiert bij Mesa Verde. Zijn visie: vergeet The Big Short, we gaan voor The Big Reset.

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *