Heb je meer dan 100.000 op je spaarrekening, dan BETAAL je rente aan ING. Onder die grens KREEG je nog een kleine rente (0,01 procent), maar dat gaat binnenkort stoppen.

Het was al bekend: ING wil ons spaargeld NIET! Vanaf 1 januari volgend jaar (2022) krijgt de kleine spaarder helemaal geen rente meer op de spaarrekening. Dat liet ING deze week weten aan al hun klanten. Hieronder het bericht wat onder andere via de ING app te lezen was:

Beste xxx,

De afgelopen jaren is het spaargedrag behoorlijk veranderd, ook door corona. Consumenten en bedrijven zijn steeds meer gaan sparen, terwijl de vraag naar leningen minder is geworden. Ook onze klanten hebben meer gespaard.

Wij hebben dit extra spaargeld tegen een negatieve rente voor een langere tijd vast moeten zetten. Hoewel sommige rentes weer zijn gestegen, heeft dit niet direct gevolgen voor de hoogte van spaarrentes. Hiervoor zijn de ongunstige effecten van het vastzetten van spaargeld tegen een negatieve rente voor nu en in de toekomst te groot. Dit betekent dat we de rente opnieuw gaan wijzigen.

Wat er per 1 januari 2022 verandert
Per spaarrekening met variabele rente ontvang je vanaf 1 januari geen rente meer over het saldo tot en met € 100.000. Nu krijg je hier nog 0,01% rente over. Dit geldt niet voor de Groei Groter Rekening: daar blijf je over het saldo tot en met € 25.000 dezelfde rente als nu (0,10%) ontvangen.

Akkoord met de wijziging?
Als je de rekening(en) houdt, ga je akkoord met de wijzigingen. Je hoeft dan verder niets te doen. Ben je het niet eens met de wijzigingen? Dan kun je de rekening(en) kosteloos en zonder opzegtermijn opzeggen. Op ing.nl/opzeggen staat hoe je dit regelt.

Het komt natuurlijk niet als een verrassing, ook ABN Amro besloot al eerder om de rente op 0 te zetten. Bij de twee andere grote banken, Rabobank en ASN, krijgen spaarders vooralsnog 0,01 procent rente op direct opneembaar krediet. De vraag is voor hoe lang dit nog blijft gelden…

Let op: de inflatie stijgt
Vergeet niet dat de inflatie inmiddels op recordhoogte is. Met ruim 5% inflatie en 0% spaarrente gaat je vermogen (en koopkracht) hard achteruit.


Interessant? Deel het met je vrienden!

JP Burry

Volgt nauwlettend de geldmarkt.. Draait graag dubbeltjes om en bankiert bij Mesa Verde. Zijn visie: vergeet The Big Short, we gaan voor The Big Reset.

One Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *