De ING bankieren app is de meest populaire banking app van Nederland, de app is geïnstalleerd op ruim vier van de tien Nederlandse smartphones.

Op de gedeelde tweede plaats staan betaal-app Tikkie en de mobiel bankieren app van de Rabobank, die beide op meer dan drie op de tien smartphones geïnstalleerd staan. Dat blijkt uit het Dutch Apps Market rapport van Telecompaper over het vierde kwartaal van 2020.

De mest populaire app is WhatsApp. Die app is op ongeveer 95 procent van de Nederlandse smartphones geïnstalleerd. Leuk detail: ongeveer zeven miljoen Nederlanders bellen minstens een keer per maand via WhatsApp. Bijna de helft daarvan gebruikt de belfunctie of videofunctie elke dag.

Bank- en betaal-apps worden het meest gebruikt door jongere Nederlanders, zo blijkt. Al is de mobiel bankieren app van de ING hier een uitzondering op. Die app staat geïnstalleerd op 63% van alle smartphones van 65-plussers, tegenover 41% van alle jongeren in de leeftijd 16-24 jaar. ING liet eind november 2020 weten dat de mobiel bankieren app de grens van 5 miljoen downloads was gepasseerd.

De Tikkie app en Apple Pay kennen een omgedraaide situatie, daar is de installed base vooral erg hoog bij jonge gebruikers.

Tikkie is in Nederland de meest gebruikte betaal-app. Het valt daarbij op dat de Tikkie app vaak geïnstalleerd staat op iPhones en op smartphones van jongere gebruikers. Uit het rapport blijkt tevens dat één op de drie iPhone bezitters gebruik maakt van Apple Pay.

Dat de ING app zo populair is, hoeft nog niet te betekenen dat het ook een goede app is. Recent schreven we over de Top 10 Europese bank-apps, daarin eindigde ING (19e) achter Bunq (6e), ABN AMRO (18e) en Rabobank (22e).


Interessant? Deel het met je vrienden!

JP Burry

Volgt nauwlettend de geldmarkt.. Draait graag dubbeltjes om en bankiert bij Mesa Verde. Zijn visie: vergeet The Big Short, we gaan voor The Big Reset.

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *