Rood staan wordt een stuk duurder bij de twee grootste Nederlandse banken.

ING

Klanten van ING kregen recent al een brief waarin de bank aankondigde dat de rente op rood staan van 9,9 procent naar 11,9 procent gaat. ING legt aan zijn klanten uit dat de wettelijke rente die banken over rood staan mogen rekenen, per januari van dit jaar is verhoogd van 10 naar 12 procent. Die verhoging rekent de ING bank graag door, minus een royale 0,1 procent korting. Ze doen dit omdat de kosten voor de bank ook zijn gestegen. Ook voor de bank is geld lenen duurder geworden, aldus ING.

Ter info: in 2021 slaagde ING er in om zijn jaarwinst bijna te verdubbelen. Onder de streep bleef in 2022 een kleine 3,7 miljard euro winst over. Ze hebben het dus echt heel zwaar!

Om ‘duidelijker’ te maken wanneer en waarom de rente wijzigt koppelt ING de rente vanaf 1 juli 2023 aan de maximale kredietvergoeding, verminderd met een vast percentage.

Rabobank

Ook de Rabobank verhoogt de rente van 9,9 naar 11,9 procent. Dit doen ze al vanaf deze maand (april 2023). Die verhoging geldt echter alleen voor klanten die na april 2022 een roodstaan-overeenkomst afsloten of de limiet voor roodstaan veranderden. Klanten die eerder een overeenkomst afsloten, blijven 9,9 procent rente betalen. Dat laatste is dan wel weer netjes van de Rabobank!


Interessant? Deel het met je vrienden!

JP Burry

Volgt nauwlettend de geldmarkt.. Draait graag dubbeltjes om en bankiert bij Mesa Verde. Zijn visie: vergeet The Big Short, we gaan voor The Big Reset.

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *