De Tweede Kamer heeft vorige week een motie verworpen waarin het kabinet wordt opgeroepen om niet akkoord te gaan met de invoering van een digitale euro.

De motie was afkomstig van PVV-Kamerlid Tony van Dijck. Hij vindt –net zoals wij– dat de digitale euro geen meerwaarde biedt en geen anonimiteit kan waarborgen.

Reden om deze motie nu in te dienen is het feit dat de Europese Centrale Bank (ECB) twee weken geleden besloot om door te gaan met de voorbereidingen van een digitale euro. Van Dijck stelt dat de invoering van de munt steeds een stap dichterbij komt en wil dat het kabinet hier niet zomaar mee akkoord gaat. Helaas haalde de motie van het PVV-Kamerlid het niet, met 51 stemmen voor en 97 stemmen tegen.

PVV, SP, PvdD, FVD, BBB, DENK, SGP, Groep Van Haga, BIJ1, JA21 en Omtzigt stemden voor de motie en daarmee dus TEGEN de digitale euro. Aan de andere kant zien we VVD, D66, CDA, PvdA, GroenLinks, ChristenUnie, Volt en Fractie Den Haan die tegen de motie stemden. Die laatste club kennen we als partijen die weinig interesse hebben in de belangen van burgers, dat is dus helaas geen verrassing. Voordeel is wel dat het nu weer wat duidelijker is op welke partijen je in elk geval niet moet stemmen bij de komende verkiezingen van 22 november.

Tot nu toe heeft niemand ook maar één keer duidelijk kunnen maken wat het voordeel is van een digitale euro. Wat kan de gemiddelde burger straks makkelijker, of beter, als er een digitale euromunt is?


Interessant? Deel het met je vrienden!

JP Burry

Volgt nauwlettend de geldmarkt.. Draait graag dubbeltjes om en bankiert bij Mesa Verde. Zijn visie: vergeet The Big Short, we gaan voor The Big Reset.

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *