ING was de laatste Nederlandse bank die nog cheques verzilverde, maar heeft besloten om te stoppen.

Cheques zijn de laatste jaren nogal in onbruik geraakt in Nederland, maar in het buitenland wordt nog wel iets vaker met waardepapieren gewerkt. Rabobank en ABN AMRO besloten op 1 januari 2020 al om geen cheques meer te verwerken, nu is bekend geworden dat ING begin dit jaar ook is gestopt. Het lijkt echter vooraal een formaliteit, want de meeste mensen gebruikten dit niet meer. Daarnaast waren de verzilveringskosten torenhoog.

ING constateert nu ook dat sinds corona er steeds minder cheques worden verzilverd, zo zei men tegenover BNR. Tevens is het betalen met cheques fraudegevoelig en duurder dan het gebruik van andere betaalmethoden.

Wat is een cheque eigenlijk?
Volgens Wikipedia is een cheque een schriftelijke betalingsopdracht, een betaalwijze door middel van een gedrukt waardepapier. Het is een wissel waarmee iemand zijn bank opdraagt uit zijn tegoed een uitbetaling te doen aan de houder van de cheque. Een cheque werd vaak gebruikt om grotere sommen geld te betalen, bijvoorbeeld bij de aankoop van een auto of een huis.

In Nederland en België zijn cheques niet of nauwelijks meer in gebruik. In andere landen, zoals de Verenigde Staten en Frankrijk, worden cheques nog wel veel gebruikt.


Interessant? Deel het met je vrienden!

JP Burry

Volgt nauwlettend de geldmarkt.. Draait graag dubbeltjes om en bankiert bij Mesa Verde. Zijn visie: vergeet The Big Short, we gaan voor The Big Reset.

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *