Het Bitcoin-logo is op het gebouw van de Europese Centrale Bank in Frankfurt geprojecteerd, met als doel om bankiers aan te sporen om ‘Bitcoin te bestuderen’.

Duitse Bitcoiners toonden het logo van de vooraanstaande cryptocurrency inclusief de tekst ‘Study Bitcoin’ aan de zijkant van het gebouw van de Europese Centrale Bank in Frankfurt. De afbeeldingen werden op grote schaal gedeeld via sociale media.

Het lijkt op het Batman-signaal dat we kennen uit de DC Comics: “The signal goes on, and he shows up. That’s the way it’s been. That’s the way it will be.” Batman komt altijd opdagen om Gotham te redden wanneer hij wordt opgeroepen. Hopelijk werkt dat met Bitcoin ook zo.

Helaas zijn de Europese bankiers geen fan. Zo hebben Europese parlementariërs een nieuw wetsontwerp aangenomen dat gericht is op de bestrijding van witwassen en terrorismefinanciering, waarin mogelijke nieuwe regels worden uiteengezet die KYC-vereisten afdwingen voor traditionele financiële en cryptogerelateerde diensten. Met als resultaat nog minder privacy.

Bovendien proberen parlementariërs contante en cryptocurrency-betalingen te beperken voor goederen en diensten waarbij klanten niet kunnen worden geïdentificeerd. Volgens de ontwerpwetgeving beperken de regels contante betalingen tot 7.000 euro voor cryptocurrency-transacties, of 1.000 euro als de identiteit van de gebruiker onbekend is.

Het lijkt alsof de ECB vooral bang is voor Bitcoin. Ze maken liever een eigen digitale versie van de euro. Bitcoin werd vaak vergeleken met de Tulpenmania uit de 17e eeuw. Ook de ECB en JPMorgan Chase deden dat destijds. Inmiddels heeft JPMorgan het licht gezien en claimen ze nu dat Bitcoin kan stijgen naar 146.000 dollar, aangezien het concurreert met goud als “alternatieve” valuta. Nu de ECB nog…


Interessant? Deel het met je vrienden!

JP Burry

Volgt nauwlettend de geldmarkt.. Draait graag dubbeltjes om en bankiert bij Mesa Verde. Zijn visie: vergeet The Big Short, we gaan voor The Big Reset.

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *