Nostradamus (1503-1566) deed zijn vele voorspellingen in maar liefst elf boeken. Eerder voorspelde de ziener bijvoorbeeld de twee wereldoorlogen. In 2022 moeten we volgens hem oppassen voor torenhoge inflatie en hongersnood.

De inflatie was in 2021 ook al een dingetje, dus de beste man kan nog wel eens gelijk gaan krijgen. Volgens Nostradamus zal de prijs van tarwe/graan dit jaar ook flink toenemen en inmiddels heeft hij ook hierin gelijk gekregen. De prijs van tarwe is al ruim 50% gestegen sinds 1 januari. De oorlog in Oekraine speelt natuurlijk ook mee bij deze prijsstijging, maar onze voedselvoorziening wordt dus een dingetje. Eventueel zelfs met kannibalisme tot gevolg.

So high the price of wheat,

That man is stirred,

His fellow man to eat in his despair.

En ook deze quote is toepasselijk voor de prijsstijgingen in 2022:

No abbots, monks, no novices to learn;

Honey shall cost far more than candle-wax.

Een ander onderwerp waar Nostradamus over schreef, lijkt te gaan over crypto en de enorme schulden die overheden zijn aangegaan. In het Frans schrijft hij dat alle bekende betaalmiddelen en obligaties zullen worden weggevaagd. Daarnaast zullen ‘de kopieën van goud en zilver’ een enorme vlucht nemen. Ook hier geldt dat deze trend al langer zichtbaar was, vooral in verband met de diverse digitale coins, maar we zijn uiteraard benieuwd of de goudprijs ook zal gaan stijgen.

The copies of gold and silver inflated,

Which after the theft were thrown into the lake,

At the discovery that all is exhausted and dissipated by the debt,

All scripts and bonds will be wiped out.


Interessant? Deel het met je vrienden!

JP Burry

Volgt nauwlettend de geldmarkt.. Draait graag dubbeltjes om en bankiert bij Mesa Verde. Zijn visie: vergeet The Big Short, we gaan voor The Big Reset.

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *