Voormalige klokkenluider Edward Snowden reageerde via Twitter op een artikel van de politieke economist Dr. Eswar Prasad. Die veronderstelde een scenario waar de Amerikaanse regering een negatieve rente kan opleggen via CBDC’s, zodat de bevolking het geld sneller gaat uitgeven.

Snowden schreef dat Central Bank Digital Currencies (CBDC’s) het mogelijk maken om “casually [annihilate] the savings of every wage-worker”. Het was een reactie op dit artikel van New York Times gast-columnist Dr. Eswar Prasad, een professor op Cornell University.

Snowden richte zich op een deel van het artikel van Dr. Prasad, waar de academicus ons voorstelde dat als de Amerikaanse economie in ernstige moeilijkheden zou komen, en de Federal Reserve had de rentevoet al op het nulpunt gekregen, “the Fed could [then] impose a negative interest rate by gradually shrinking the electronic balances in everyone’s digital currency accounts.”

Na zijn tweet schreef Snowden deze blogpost waarin hij uitgebreid zijn bezorgdheid uit. Hij schetst dat mensen hun monetaire autonomie kunnen verliezen. Hij benadrukt dat een CBDC niet een digitale dollar is. Tenslotte zijn de meeste dollars al digitaal. Ze zitten niet meer in onze portemonnee, maar als een item in de database van een bank, een virtueel item onder het glas van je telefoon.

Een centrale bank digitale valuta is GEEN echte cryptocurrency, althans niet een cryptocurrency zoals vrijwel iedereen in de wereld die het gebruikt, het zal definieren. In plaats daarvan is een CBDC een soort perversie van cryptocurrency, een cryptofascistische valuta, een “evil twin entered into the ledgers on Opposite Day, expressly designed to deny its users the basic ownership of their money and to install the State at the mediating center of every transaction.”

Amen.


Interessant? Deel het met je vrienden!

JP Burry

Volgt nauwlettend de geldmarkt.. Draait graag dubbeltjes om en bankiert bij Mesa Verde. Zijn visie: vergeet The Big Short, we gaan voor The Big Reset.

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *