Althans, indien je je geld ‘slim’ belegd hebt in Bitcoin.

De Amerikaanse regering heeft eind maart besloten om een noodpakket van 2 biljoen dollar uit te delen aan ziekenhuizen, bedrijven en particulieren. Het was het grootste steunpakket dat ooit op de Amerikaanse economie is losgelaten. Er werden cheques van 1200 dollar (destijds 1100 euro) naar veel Amerikanen gestuurd om te stimuleren dat ze geld uit bleven geven.

Dit enorme stimuluspakket was het Amerikaanse antwoord op het economische gat dat het coronavirus heeft geslagen.

Het bleek echter dat dit gratis geld niet werd uitgegeven en teruggepompt in de economie, zoals men eigenlijk had gehoopt, maar dat veel Amerikanen er aandelen of Bitcoin van kochten. Volgens een tweet van Coinbase CEO Brian Armstrong zag zijn Crypto-exchange destijds een record aantal stortingen van $1200 dollar.

Zoals de bovenstaande grafiek illustreert, is het exacte bedrag van $1200 doorgaans goed voor ongeveer 0,1% van alle stortingen op het platform. Dat aantal werd echter verviervoudigd tot bijna 0,4%.

Maar goed, we zijn nu bijna 7 maanden verder en de koers van Bitcoin is verdubbeld. Die $1200 is nu dus tweemaal zoveel waard! Wat een toepasselijk voorbeeld van de almaar zwakker wordende dollar.


Interessant? Deel het met je vrienden!

JP Burry

Volgt nauwlettend de geldmarkt.. Draait graag dubbeltjes om en bankiert bij Mesa Verde. Zijn visie: vergeet The Big Short, we gaan voor The Big Reset.

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *