Een paar dagen geleden brak de munt door de grens van 30.000 dollar, maar nu is de 40k al aan de beurt. Vanavond stootte de koers namelijk door naar een nieuw record, een piek van 40.065 dollar. Daarmee is de waarde van Bitcoin sinds maart verachtvoudigd!

In maart 2020 dipte de virtuele munt hard, net zoals de aandelenbeurzen. Iets wat op zich vreemd was, aangezien Bitcoin juist een veilige haven zou moeten zijn. Maar sindsdien is de koers langzaam weer omhoog gekrabbeld en bleef in het najaar even hangen tussen de 8.000 en 10.000 euro. Maar sinds november ging het opeens hard, eind van de maand was de koers verdubbeld tot 16.000 euro. Dat staat gelijk aan 20.000 dollar, het oude record uit 2017. Sinds half december is de Bitcoin echter aan een ongekende opmars bezig en inmiddels is de waarde wederom verdubbeld: 32.000 euro! Oftewel 40.000 dollar.

Dat gebeurt natuurlijk niet zomaar, er stroomt veel nieuw geld de markt op. Steeds meer gevestigde namen tonen interesse voor handel in cryptomunten. En uiteraard zorgt de lage koers van de dollar, en de vrees voor inflatie door massale stimuleringsprogramma’s van centrale banken, dat veel investeerders Bitcoin of andere cryptomunten inkopen. Belangrijk was ook de investering van MicroStrategy. Het bedrijf begon met een investering van ongeveer 425 miljoen dollar (38.250 bitcoins), maar voegde daar later nog eens 650 miljoen dollar aan toe. In totaal heeft het bedrijf nu ruim 1 miljard dollar aan kasreserves omgezet in ’s werelds bekendste cryptocurrency.

Eerst was crypto vooral anarchistengeld dat banken buitenspel zou zetten. Dat is nog niet uitgekomen, maar inmiddels zien grote beleggers wel de potentie. Vooral nadat PayPal aangaf dat het mogelijk wordt om te betalen met Bitcoin, dat betekend dat 26 miljoen webshops toegang krijgen tot de virtuele munt!


Interessant? Deel het met je vrienden!

JP Burry

Volgt nauwlettend de geldmarkt.. Draait graag dubbeltjes om en bankiert bij Mesa Verde. Zijn visie: vergeet The Big Short, we gaan voor The Big Reset.

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *