Ingka Group, eigenaar van IKEA, heeft laten weten dat een belang van 49% wil nemen in financiële dienstverlener Ikano Bank.

De volledige financiële voorwaarden van de deal zijn niet bekendgemaakt. Ingka Group zei het belang te verwerven door de uitgifte van nieuwe aandelen door Ikano Bank, met een optie om tevens de resterende aandelen op een later tijdstip te verwerven.

De overname wordt beschreven als een beslissende stap in de financiële dienstverlening die zal helpen om IKEA betaalbaarder, toegankelijker en duurzamer te maken.

This is a decisive step into financial services, a core part of Ingka Group’s journey to help make IKEA more affordable, accessible and sustainable.

De ‘financiële dienstverlening’ omvat de winkelpas, renteloos krediet in de winkel en leningen (aan shoppers in acht markten). De bank heeft ook winkelkaarten voor andere retailers, zoals Oasis en New Look.

Wat is de Ikano Bank?
De bank verdient geld met haar eigen financiële producten. IKEA en Ikano Bank hebben een gedeelde geschiedenis, ze zijn beide afkomstig uit dezelfde oprichtersfamilie en kennen een langdurige commerciële samenwerking. Ikano Bank heeft gediend als IKEA’s financiële dienstverlener in acht landen.

Volgens de laatste financiële resultaten van Ikano Bank daalde de winst van de bank tot ongeveer 465.401.000 SEK (56 miljoen dollar) in 2019. Dat cijfer daalde met ongeveer 11 miljoen dollar vergeleken met de onderliggende winst van 65 miljoen dollar in 2018.

De klanten van Ikano Bank vallen onder de bescherming van het Zweedse depositoverzekeringsstelsel.


Interessant? Deel het met je vrienden!

JP Burry

Volgt nauwlettend de geldmarkt.. Draait graag dubbeltjes om en bankiert bij Mesa Verde. Zijn visie: vergeet The Big Short, we gaan voor The Big Reset.

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *